Site icon mladibl.com

Javi i objavi – o čemu se šuti i šta te ljuti?: Učestvuj u nagradnom konkursu #PROGOVORI

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom (ORC) Tuzla kroz tim CAT BiH (Citizens Against Terrorism) poziva sve građane i građanke Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće u nagradnom konkursu #Progovori koja se realizuje u okviru USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP).

Imaš priliku da pišeš onako kako misliš.

Građanin/građanka reaguje na društvene pojave i događaje koji ometaju redovne procese i kvalitet života u Bosni i Hercegovini. Između ostalog, zašto da šutiš?

Snimi. Fotografiši. Piši. Objavi.

I, usput, osvoji vrijedne novčane nagrade!

Link za prijavu tvojih medijskih sadržaja (tekst uz prateću fotografiju).

Građani/građanke novinari/novinarke su u mogućnosti da svakodnevno dijele značajan broj sadržaja u vidu informacija, fotografija, video klipova i drugih vrsta sadržaja na portalima koji zvanično nisu mediji. Najčešći kanali za cirkulaciju sadržaja su društvene mreže poput Twittera, Facebooka i YouTube-a.

Dodjeljuje se nagradni fond u ukupnom iznosu od 1000 KM za četiri najbolja medijska sadržaja – nagradu stručnog žirija u iznosu od 400 KM i tri nagrade publike u iznosu po 200 KM.

Pravila učešća:

Nakon 1. februara 2022. godine, stručni žiri će odabrati medijski sadržaj čijem autoru/autorici će se dodijeliti novčana nagrada u iznosu od 400 KM prema sljedećim kriterijumima:

Nagrade publike u iznosu od po 200KM će biti dodijeljene za tri medijska sadržaja koji osvoje najveći broj čitanja putem web stranice www.imep.ba gdje će biti objavljeni u periodu od 1. do 10. februara 2022. godine

Prijavom na takmičenje učesnici/učesnice garantuju:

Preuzeto sa: lonac.pro

Exit mobile version