Site icon mladibl.com

Konkurs za dodjelu stipendija studentima/cama za akademsku 2021/2022. godinu

Na osnovu Pravila i kriterija Fondacije Hastor raspisuje se konkurs za dodjelu stipendija za redovne studente/ice – upisane prvi put u akademskoj 2021/2022. godini.

Pravo na prijavu imaju redovni/e studenti/ice koji se školuju na akreditovanim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Kandidati/kinje koji/e žele aplicirati za stipendiju mogu to uraditi isključivo putem on-line prijave na web-stranici Fondacije Hastor (https://fondacijahastor.ba/aplikacija-studenti/).

Krajnji rok za apliciranje je 25.01.2022. godine do 16:30 sati.

USLOVI ZA DODJELU STIPENDIJE:

Prije donošenja konačne odluke o stipendiranju, s kandidatima/kinjama koji/e uđu u uži izbor za dodjelu stipendije obavit će se intervju. Kandidati/kinje su na intervju dužni ponijeti sljedeće dokumente:

Izabrani kandidati/kinje za stipendiranje dužni/e su prije potpisivanja ugovora o stipendiranju dostaviti sljedeću dokumentaciju:

Stipendija se ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog porodičnog domaćinstva.

Potpisivanjem Ugovora o stipendiranju kandidat/kinja se obavezuje na volonterske aktivnosti u sklopu aktivnosti Fondacije Hastor. Volontiranje stipendista Fondacije Hastor se ne mora nužno obavljati u mjestu stanovanja, odnosno mjestu školovanja. Više informacija o volonterskim aktivnostima i misiji Fondacije Hastor možete pronaći na našoj web-stranici.

Fondacija Hastor zadržava pravo da pri selekciji kandidata u obzir uzima socio-ekonomsko stanje aplikanta, usmjerenje na fakultetu, kao i druge okolnosti.

U slučaju tehničkih problema prilikom on-line apliciranja pošaljite e-mail s jasnim upitom na fondacija@hastor.ba ili pozovite na broj 033/774-789.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

Preuzeto sa: fondacijahastor.ba

Exit mobile version