Site icon mladibl.com

Najiščekivaniji filmovi u 2022. godini

Piše: Slaven Petković

Moja lista najisčekivanijih filmova za 2022. godinu, podjeljenih po jedan svakoga mjeseca.

Htio sam uraditi listu o jednom filmu svakoga mjeseca, ali kako mjesec avgust u filmskoj idustriji spada u prelazne periode, još nema u bilo kakvim naznakama poznat javnosti film koji će biti premijeno prikazan u toku avgusta.


Morbius/Morbijus – 28. januar

Morbijus je predstojeći američki film zasnovan na istoimenom Marvelovom stripu, i predstavlja drugi film Soni-Marvelovog univerzuma. Film je režirao Danijel Espinosa na osnovu scenarija koji su napisali Bark Šarples i Met Sazama.

SINOPSIS

Biohemičar Majkl Morbijus pokušava da se izliječi od rijetke bolesti krvi, ali se umjesto toga nehotice zarazi nekom vrstom vampirizma.

Režiser: Daniel Espinosa
Glumi: Jared Leto
Žanr: Akcija, Avantura, Drama


Uncharted – 18. februar

Uncharted je predstojeći američki akcioni avanturistički film u režiji Rubena Flajšera i scenariju Rejfa Džadkinsa, Arta Markuma i Meta Holoveja, sa pričom Džadkinsa. Služeći kao priča o poreklu i nastavak istoimene video igrice koju je kreirao Na

SINOPSIS

Priča je nastavak igara, sa Holandom u glavnoj ulozi mlađeg Drejka, pokazujući nam detalje o tome kako je došao da upozna i sprijatelji sa Salijem.

Režiser: Ruben Fleischer
Glumi: Tom Holland, Mark Wahlberg
Žanr: Akcija, Avantura


The Batman – 4. mart

Betmen je predstojeći superherojski film baziran prema istoimenom stripu Di-Si komiksa. Distribuiran od strane Vorner brosa, ovo je rimejk filmskog serijala o Betmenu.

SINOPSIS

U svojoj drugoj godini borbe protiv kriminala, Betmen otkriva korupciju u Gotam Sitiju koja se povezuje sa njegovom porodicom dok se suočava sa serijskim ubicom poznatim kao Riddler.

Režiser: Matt Reeves
Glumi: Robert Pattinson, Jeffrey Wright
Žanr: Akcija, Kriminal, Drama


The Northman – 22. april

The Northman je predstojeći epski istorijski film u režiji Roberta Egersa. Smješten na prelazu iz desetog vijeka na Islandu.

SINOPSIS

Severnjak je epski osvetnički triler koji istražuje koliko daleko će vikinški princ otići tražeći pravdu za svog ubijenog oca.

Režiser: Robert Eggers
Glumi: Aleksandar Skarsgard, Nikol Kidman, Klas Bang, Anja Tejlor-Džoj, Itan Houk, Bjork i Vilem Defo.
Žanr: Akcija, Avantura, Drama


Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 6. maj

Doctor Strange in the Multiverse of Madness/Doktor Strejndž u multiverzumu ludila je predstojeći naučnofantastični akcioni horor film iz 2022. legendarnog režisera Sema Rejmija. Rađen je po Marvelovim stripovima autora Stena Lija i biće 28. film u Marvelovom filmskom univerzumu i prvi horor film u njemu.

SINOPSIS

Doktor Strejndž i Grimizna veštica udružiće snage, ali sada po tizeru možemo vidjeti glavne probleme, ali pravi zaplet još ne znamo.

Režiser: Sem Rejmi
Glumi: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen
Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija, Horor


Lightyear – 17. jun

Lightyear/Baz Svetlosni  predstojeći je animirani naučnofantastično-akcioni film, producenata Pixar Animation Studios i Walt Disney Pictures. Spinof je Pixarove filmskova Toy Story/Priča o igračkama, dok predstavlja priču o poreklu izmišljenog ljudskog lika Baza Svetlosnog, koji je inspirisao istoimenu akcionu figuru. Film istražuje Baza Svetlosnog, mladog test pilota koji će postati svemirski rendžer.

SINOPSIS

Priča o Bazu Lajteru i njegovim avanturama do beskonačnosti i dalje.

Režiser: Angus MacLane
Glumi: Kris Evans
Žanr: Animacija, Akcija, Avantura


Nope – 22. jul

Nope je predstojeći američki horor film koji je napisao, režirao i producirao Džordan Pil pod njegovim banerom Monkeipav Productions. U filmu glume Danijel Kaluja, Keke Palmer i Stiven Jeun, a Universal Pictures bi trebalo da bude objavljen 22. jula 2022.

Režiser: Džordan Pil
Glumi: Keke Palmer, Steven Yeun, Daniel Kaluuya
Žanr: Horor


Mission: Impossible – 30. septembar

Nemoguća misija 7/Mission: Impossible 7 – predstojeći je akcioni film baziranog na osnovu serije Nemoguća misija autora Brusa Gelera koja je prikazivana od 1966. do 1973. na kanalu CBS i nastavak filma Nemoguća misija: Razilaženje iz 2018. godine. Producenti filma su Tom Kruz, Dejvid Elison, Džejk Majers i Kristofer Makvori. Muziku je komponovao Lorni Balf. Paralelno sa sedmim planirano je snimanje i osmog dijela.

Režiser: Christopher McQuarrie
Glumi: Tom Cruise
Žanr: Akcija, Avantura, Triler


Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One – 7. oktobar

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Prvi deo) je nadolazeći američki kompjuterski animirani superherojski film koji prikazuje lik iz Marvel Comicsa Majlsa Moralesa / Spajdermena, produciraju Columbia Pictures i Soni Pictures Animation u saradnji sa Marvelom, a distribuira Izdavanje Soni Pictures. To je prvi nastavak dvodelnog nastavka Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) i smešten je u zajednički multiverzum alternativnih univerzuma koji se zove „Spider-Verse“. Film režiraju Hoakim Dos Santos, Kemp Pauers i Džastin K. Tompson po scenariju Fila Lorda, Kristofera Milera i Dejvida Kalahama. Šameik Mur glasi Moralesa, glumeći zajedno sa Oskarom Ajzakom i Hejli Stajnfeld.

SINOPSIS

Majls Morales se vraća u sledeće poglavlje sage o Spider-Verse nagrađenoj Oskarom, epske avanture koja će preneti stalnog, prijateljskog čoveka Spajdermena iz Bruklina preko Multiverzuma kako bi udružio snage sa Gven Stejsi i novim timom Spider-a. Ljudi da se suoče sa zlikovcem moćnijim od bilo čega na koga su se ikada susreli.

Režiser: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson
Glasove daju: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac
Žanr: Animacija, Akcija, Avantura


Flash – 4. novembar

Fleš/The Flash je predstojeći superherojski film zasnovan na istoimenom liku DC Comics-a. Produciran od strane DC Films-a, The Disco Factory-a, i Double Dream-a, i distribuiran od strane Warner Bros. Pictures-a, predviđen je da bude dvanaesti film u DC-jevom proširenom univerzumu (DCPU). Film je režirao Andres Muskijeti iz scenarija Kristine Hodson i glavnu ulogu igra Ezra Miler kao Bari Alen / Fleš zajedno sa Benom Aflekom, Majklom Kitonom, Sašom Kale, Kirsi Klemons, Maribel Verdu i Ronom Livingstonom.

SINOPSIS

U filmu Fleš, Alen putuje u prošlost kako bi spriječio ubistvo svoje majke, što donosi nenamjerne posljedice.

Režiser: Andy Muschietti
Glumi: Ezra Miller, Ben Affleck, Michael Keaton
Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija


Avatar – 16. decembar

Avatar 2/Avatar 2 je predstojeći epski naučnofantastični film režisera Džejmsa Kamerona i predstavlja nastavak filma Avatar (2009). U glavnim ulogama su Sem Vortington, Zoi Saldana, Stiven Lang, Đovani Ribizi, Džoel Dejvid Mur, Dilip Rao, Si-Si-Ejč Paunder i Met Džerald koji repriziraju svoje uloge iz prvog filma, dok se Sigorni Viver vraća u drugoj ulozi. Novi članovi glumačke ekipe su Kejt Vinslet, Klif Kertis, Mišel Jeo, Dejvid Tjulis i Vin Dizel.

SINOPSIS

Džejk Sali živi sa svojom novopronađenom porodicom formiranom na planeti Pandora. Kada se vrati poznata pretnja da završi ono što je prethodno započeto, Džejk mora da radi sa Nejtirijem i vojskom Na’vi rase da zaštiti svoju planetu.

Režiser: James Cameron
Glumi: Michelle Yeoh, Kate Winslet, Zoe Saldana, Sigourney Weaver
Žanr: Akcija, Avantura, Sci-fi, Fantazija

Exit mobile version