Site icon mladibl.com

Na raspolaganju mladima: Multimedijalna oprema donirana Domu omladine

Predstavnicima Grada Banje Luke uručena je donacija u vidu multimedijalne opreme namijenjene za održavanje aktivnosti u Domu omladine.

Riječ je o multimedijalnoj opremi, koju je Institut za razvoj mladih „Perpetuum mobile“ darovao i stavio na raspolaganje Domu omladine, a oprema je obezbijeđena u okviru projekta „Klara Cetkin bi se ponosila“, koji je realizovan uz podršku UNDP-a i Vlade Kraljevine Švedske.

Primopredaji je prisustvovala savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo koja je zahvalila Institutu za razvoj mladih Perpetuum mobile“, UNDP-u i Vladi Kraljevine Švedske na ovoj značajnoj donaciji.

– Ponosni smo što Banja Luka učestvuje u programu „Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“, zahvaljujući kojem je Institut „Perpetuum mobile“ dobio priliku da realizuje izuzetno lijepe aktivnosti u prostorijama Doma omladine posvećene Klari Cetkin – poručila je savjetnica gradonačelnika.

Ona je istakla da će ova oprema dobro doći mladima kako bi realizovali svoje aktivnosti.

-Naša zamisao je bila da u ovim prostorijama napravimo jedan radni prostor, u kojem će mladi ljudi, a posebno naše dame i djevojke, imati priliku da se edukuju, informišu ali i da pokrenu svoje start-ap biznise i da se bave preduzetništvom, te će im u tom smislu ova oprema biti od velike koristi – istakla je savjetnica Šukalo.

Izvršni direktor Instituta za razvoj mladih „Perpetuum mobile“ Ilija Trninić kazao je da je projekat Instituta „Klara Cetkin bi se ponosila“ podržan u okviru programa „Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“, koji finansira Vlada Kraljevine Švedske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP) u BiH.

-Ovaj projekat je namijenjen osposobljavanju mladih djevojaka na polju tržišta rada, a uvidjevši značaj ovog projekta odlučili smo da opremu ustupimo na korištenje Domu omladine, kako bismo održali projekat. Ovom prilikom pozivamo sve mlade koji su zainteresovani da stiču znanja i vještine u oblasti preduzetništva, da dođu u Dom omladine i da se uključe u sve aktivnosti – poručio je on.

Koordinator projekta „Žene na izborima u BiH“ Nataša Baštinac kazala je da se značaj ovog projekta ogleda u tome što je osposobljavanje žena na tržištu rada jedan od prioriteta i glavnih ciljeva lokalnog Gender akcionog plana, koji bi trebalo da bude usvojen u okviru realizacije ovog projekta.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version