Site icon mladibl.com

Poziv za učešće na konferenciji “Ljudska prava. Naša prava. EU za Tvoja prava.”

petak, 10. decembar 2021.
Dom Omladine, Banjaluka

Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini poziva vas na učešće u konferenciji “Ljudska prava. Naša prava.

EU za tvoja prava.” koju organizujemo povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u petak 10. decembra 2021. godine u Domu omladine (Đure Daničića 1) u Banjaluci sa početkom od 9.30 sati.

Cilj konferencije “Ljudska prava. Naša prava. EU za tvoja prava.” je da okupi sagovornike iz različitih oblasti kako bi razgovarali i razmijenili svoje stavove o stanju ljudskih prava u BiH. Kroz tri panel diskusije, konferencija će istražiti stanje ljudskih prava, antidiskriminacijskog i rodnog zakonodavstva, medijskih sloboda i perspektive mladih.

Prva panel diskusija baviće se stanjem ljudskih prava u Bosni i Hercegovini, a ombudsmen za ljudska prava Bosne i Hercegovine, predstavnici Misije OSCE u BiH, Helsinškog parlamenta građana Banja Luka i advokat Dario Sandić iz Banjaluke, razgovaraće o stvarnom stanju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini.

Predstavnik Kluba novinara Banja Luka, organizacije Zašto ne, istraživač Srđan Puhalo i novinarka i aktivistkinja Vanja Stokić će tokom drugog panela razgovarati o položaju medijskih radnika i medijskim slobodama u današnjem društvu, a posebno o medijima i ljudskim pravima.

Predstavnici organizacija civilnog društva koji rade sa djecom i omladinom Naša djeca iz Sarajeva, Perpetum Mobile iz Banjaluke, organizacije Zašto ne i mlada aktivistkinja Ariel Kurtagić iz Bihaća će razgovarati o mladima, njihovom znanju i viđenju ljudskih prava u trećoj panel diskusiji. Kako mladi tumače ljudska prava, kako vide svoja prava, njihovu primjenu i položaj mladih u društvu, te sam odnos mladih prema ljudskim pravima.

AGENDA DOGAĐAJA:

Za više informacija, molimo kontaktirajte:
EU Info centar u BiH
info@euic.ba
EU Info kancelariju u Banjoj Luci
banjaluka@euinfo.ba

Exit mobile version