Site icon mladibl.com

Prijavite se za Yenching Academy na Univerzitetu u Pekingu

Yenching Academy Univerziteta u Pekingu poziva zainteresovane da se prijave za stipendije iz oblasti koje nudi Univerzitet.

OBLAST: više oblasti

OPIS: Svi primljeni studenti dobijaju Yenching stipendiju za prvu akademsku godinu, koja pokriva školarinu, smještaj u kući akademije Yenching, stipendiju za jedno povratno putovanje između vašeg baznog grada i Pekinga (bazni grad mora biti grad unutar zemlje vaše nacionalnosti; troškove ovog povratnog putovanja će procijeniti i izračunati ICA), osnovno zdravstveno osiguranje, mjesečnu stipendiju i troškove u vezi sa istraživanjem.
Studenti koji su zadržali dobar akademski status i planiraju da ostanu u Pekingu tokom svoje druge akademske godine mogu se prijaviti za drugu godinu Yenching stipendija. Ovo će pokriti školarinu, smještaj u kući akademije Yenching, osnovno zdravstveno osiguranje i mjesečnu stipendiju.

USLOVI ZA PRIJAVU: Minimalna diploma u bilo kojoj oblasti ili trenutno upisana na studijskom programu koji se dodeljuje najkasnije do 31. avgusta 2022*;
Izvanredan akademski rekord;
Veliko interesovanje za interdisciplinarno proučavanje Kine;
Evidencija vannastavnih postignuća, angažovanja zajednice, društvene odgovornosti i liderskog potencijala;
Znanje engleskog.
*Pekinški univerzitet ne dozvoljava studentima da budu upisani na druge programe studija dok studiraju na univerzitetu.

NAČIN PRIJAVE: Kandidati se mogu prijaviti preko portala za online prijave Yenching Academy. Svaki kandidat će napraviti nalog na portalu za prijem u Akademiju Yenching i dostaviti sledeće materijale na engleskom:
Popunjen onlajn formular za prijavu;
Lična izjava (750 riječi ili manje);
Izjava o istraživačkom interesu (maksimalno 1500 reči, ne uključujući citate);
Kratka biografija;
Zvanični transkript(i);
Diploma(e) ili uvjerenje(e) o upisu;
Dva akademska pisma preporuke;
Zahtjevi za engleski jezik i minimalni rezultati:
IELTS (akademski): Sveukupno 7.0
TOEFL (iBT): Ukupno 100
Kembridž engleska skala (napredno): ukupno 185
CET 6: ukupno 600
TEM 4: Položen nivo „liáng hǎo” ili više
*Govornici engleskog jezika maternjim jezikom i studenti ili bivši studenti diplomskog programa koji predaju engleski (dodiplomski ili viši) nisu obavezni da daju rezultate testa znanja engleskog jezika.
*TOEFL i IELTS testovi znanja engleskog jezika moraju se polagati nakon 1. septembra 2020. Trenutno ne prihvatamo TOEFL MiBest Scores i rezultate iz TOEFL iBT Special Home Edition.
*Dostavljanje rezultata iz engleskog: Za IELTS, TOEFL i Kembridž testove prihvatamo samo rezultate koje nam ove organizacije šalju direktno. Obavezno izaberite „Yenching Academy of Peking University“ kao određenog primaoca vaših rezultata kada rezervišete vrijeme za ispit. Za TOEFL koristite šifru institucije: C488.

ROK ZA PRIJAVU: 03. 12. 2021. godine

Detaljnije na: http://yenchingacademy.pku.edu.cn/ADMISSIONS.htm

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version