Site icon mladibl.com

Festival klasične gitare od 12. do 14. novembra

Festival klasične gitare „Ubuntu Guitarfest“ biće održan u Banjoj Luci od 12. do 14. novembra u organizaciji Asocijacije „102 gitarske žice“.

Kako je saopštio organizator, centralni događaj trećeg izdanja Festivala predstavljaju tri večernja koncerta u Banskom dvoru na kojima će nastupiti: solisti András Csáki iz Mađarske (petak 12. novembar), Giulia Ballarè iz Italije i Đani Šehu iz BiH (subota 13. novembar).

Na dnevnom programu su majstorske radionice i predavanje o temi „Psihološke tehnike za usavršavanje javnog nastupa i kontrola treme“, prezentacija instrumenata banjalučkog graditelja Zorana Kuvača, dok će takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola biti održano u onlajn formatu sredinom decembra 2021. godine.

Besplatne ulaznice za koncerte, zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakog dana osim vikendom od 12.00 do 18.00 časova.

Grad je podražao Festival putem javnog poziva za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, koji su predloženi za sufinansiranje u 2021. godini.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version