Site icon mladibl.com

Miloš Biković: “Rad na sebi je put ka uspehu”

Pripremili: Slaven Petković i Miloš Blagojević

Povodom premijere filma “Južni vetar: Ubrzanje” koja je održana juče u CineStaru u Delta Planet Banja Luka, ekipa našeg portala imala je priliku kratko razgovarati sa glavnim glumcem ovog filma. Pogledajmo šta nam je Miloš Biković poručio?

Vjerujemo da će mnogo mladih pogledati ovaj film, poput prvog dijela. Šta biste rekli svakoj mladoj osobi prije gledanja ovog filma?

Povedite drugare.

Kao uspješni glumac, da li ima potencijala za mlade glumce/ice da uspiju na našim prostorima u novom i bržem svijetu?

Ima. Sada se mnogo snima kod nas i mislim da je ekspanzija sadržaja, i da će ekspanzija sadržaja i taj kvantitet poroditi kvalitet. Evo sada se desilo da smo imali dva mega hita u jednoj godini, a ranije smo ih čekali po 5-10 godina. Zamislite kada bi svake godine imali “Tomu” i “Južni vetar”. Mislim da je to fantastično, to je takav blagoslov za našu kinematografiju i za našu kulturu. Tako da mislim da ima. Naravno da ima i do individualnog rada svakoga pojedinačno.

Kakvi su vam planovi dalje, snimanje u Srbiji, Rusiji, planirate li negdje drugdje snimati, npr Amerika ili neka druga tržišta?

Nije nemoguće da se to desi, ali ja nemam trenutno u svom planu da odem u Los Anđeles i da sedim tamo i čekam da me neko pozove i da se upoznam sa agentima. Radije bih stvarao nešto u Srbiji, radije bih pravio i učestvovao u tome, jer mislim da imamo u svojoj istoriji i svojoj kulturi toliko neispričanih priča i takvu potrebu da pričamo priče da bismo razumeli sami sebe, kao što to kaže Andrić u svom govoru kada je dobio Nobelovu nagradu, pre nego da ostvarujem neke svoje ambicije da napolju snimam nešto. Pogotovo zato što mnogo projekata sada u tome što mi sada nazivamo Holywood, što više nije Holywood nego zapadna produkcija, jer se Holywood decentralizovao, mnogo tih priča su izgubile fokus i smisao, i postale su isključivo zabava. Nemam ništa protiv toga, treba i takvi projekti da postoje koji su isključivo zabava, ali ja ne bih želeo da učestvujem sam u takvim projektima.

Sa kojom svjetskom filmskom zvijezdom biste voleli snimati? Imate li neki od neostvarenih snova?

Otvoren sam prema tome, ali nije mi to fokus. Nemam takvih snova, uglavnom mi se ostvaruju oni snovi koje nisam ni sanjao.

Najplaćeniji ste mladi glumac, sigurno jedan od najplaćenijih, uspješni ste i popularni. Šta je sve bilo potrebno da uradite da vi ste došli do ovoga, šta je recept?

Posvećenost, želja i rad na sebi, iskrenost prema sebi. Jednostavno odbijam da priznam sebi neke kvalitete kako bi ih stalno jurio i usavršavao.

Uzor ste velikom broju mladih, kakvu poruku biste poslali mladima?

Ne mislim da sam ja taj sad koji bi nešto trebao da poručujem mladim ljudima, kao da sam ja sad došao na neki Olimp sa koga ima šta da poručim. Ali ako bih morao, rekao bih da je rad na sebi put ka uspehu.

Exit mobile version