Site icon mladibl.com

Competence Week

Svi koji žele da steknu više znanja o tome kako ispravno napisati CV prilikom konkurisanja za posao i kako da se na što bolji način predstave tokom razgovora sa potencijanim poslodavcem imaće priliku za to zahvaljujući besplatnim radionicma koje će organizovati Inovacioni centar Banja Luka.

Kroz niz radionica, svi zainteresovani će naučiti kako da ispravno napišu CV i motivaciono pismo, ali i da dobiju savjete na šta posebno treba da obrate pažnju prilikom intervjua za posao. Na radionicama će učesnici imati priliku i da saznaju više o soft skills vještinama koje su danas tražene kod poslodavaca.

Na ideju organizovanja radionica smo došli na osnovu mini ankete sprovedene putem društvenih mreža. Anketa je sadržavala dva pitanja, a namjera je bila da se stekne uvid u to da li mladi ljudi između 18 i 25 godina znaju da napištu svoj CV i motivaciono pismo, kao i da li umiju da u što boljem svjetlu predstave sebe i svoje vještine na intervjuu za posao.

Na pitanje da li znate napraviti dobar CV i motivaciono pismo ukupno je odgovorilo 1227 ispitanika, od kojih je “da” zaokružilo njih 277, dok se 950 izjasnilo da ne vladaju ovim vještinama. Na drugo pitanje: „Intervju za posao – znate li se predstaviti u tri minuta“ odgovorilo je ukupno 574 ispitanika. Njih 319 je odgovorilo potvrdno, a 255 dalo je negativan odgovor.

Radionice u cilju što boljeg predstavljanja tokom konkurisanja za posao, koje će organizovati ICBL, biće realizovane online. Tako će zainteresovani iz svih dijelova Republike Srpske i Bosne i Hercegovine moći da steknu znanja iz pomenutih oblasti.

Prva radionica će se održati 26.10. od 18h na temu „Kako ispravno napisati CV i motivaciono pismo?“. Radionicu će voditi Nikolina Garača koja je diplomirani psiholog. Radi na osnaživanju i obučavanju osoba koje traže posao ili priliku u skladu sa svojim kompetencijama i interesovanjima. Bavi se psihosocijalnim savjetovanjem, pripremom i vođenjem radionica. Studirala je u Banjaluci i u Torontu, a trenutno radi u Humanitarnoj organizaciji Genesis Project u Banjaluci.

Druga radionica će se održati 27.10. od 17h na temu „Soft skills vještine i kako ih steći?“, a vodiće je Miloš Todorović, direktor Centra za ekonomiju, Miloš je ovlašteni trener vodeće svjetske kompanije na području treninga iz oblasti menadžmenta, Crestcom Int LLC iz Denvera – SAD. Pored treninga se bavi i organizacionim konsaltingom i digitalizacijom.

Treća radionica će se održati 28.10. od 12h na temu „Kako se predstaviti na intervjuu za posao i koje su to najčešće greške koje kandidati čine prilikom intervjua?“. Radionicu će voditi Teodora Vujasin. Teodora je HR menadžer kompanije Alea Control.

Radionice su besplatne za učesnike, a prijave su otvorene do 25.10. Link za prijavu možete pronaći ovdje.

Preuzeto sa: ICBL

Exit mobile version