Site icon mladibl.com

Počinje „Nedjelja djeteta“: Bogat sadržaj za sve mališane

„Srećan ćeš biti svijete kada usrećiš dijete“, ovogodišnji je slogan tradicionalne manifestacije „Nedjelja djeteta“ koju organizuje Grad Banja Luka u saradnji sa više organizacija.

Izuzetno bogat i raznovrstan sadržaj očekuje sve naše najmlađe sugrađane već od danas, 4. oktobra, kada će, tradicionalno, oni dobiti ključeve Grada kako bi simbolično na sedam dana upravljali Banjom Lukom.

Ove godine, želja Grada Banja Luka jeste da ovu manifestaciju učini što raznovrsnijom, pa su se tako u organizaciju ovog događaja uključile i mnoge organizacije, koje se zajedničkim snagama bore za zaštitu djece i njihovih prava.

Čarobni karneval, čarobni grad, porodična šetnja – samo su neki od događaja koji će se realizovati tokom naredne sedmice u našem gradu.

Ovogodišnja manifestacija biće završena u nedjelju, 10. oktobra velikom porodičnom šetnjom kroz centar Banje Luke, koju Grad realizuje sa Udruženjem porodica sa četvoro i više djece „4+“.

Uz Udruženje „4+“, u obilježavanje „Nedjelje djeteta“ uključili su se i: Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Udruženje građana „Sva djeca svijeta, “Queen Estrada”, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Udruženje građana „Zdravo da ste“.

Cilj obilježavanja nedjelje posvećene najmlađim, baš kao i svake godine, jeste da se dodatno skrene pažnja na sva prava koja djeca imaju, te na zaštitu istih.

Obilježavanje manifestacije „Nedjelje djeteta“ provodi se u većini evropskih zemalja, a sve sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version