Site icon mladibl.com

Vakcinalni punkt od danas na novoj lokaciji

Vakcinalni punkt iz hale „Banjalučkog velesajma“ biće premješten u novoizgrađeni objekat Mjesne zajednice Petrićevac u Ulici Branislava Nušića bb i od 04. oktobra nastavlja sa radom na novoj lokaciji.

Koordinator Tima za organizaciju masovne vakcinacije na nivou grada Banje Luke, Milada Šukalo obišla je novu lokaciju, kazavši tom prilikom da je Grad Banja Luka obezbijedio prostor i svu logistiku za potrebe novog vakcinalnog punkta koji će biti smješten u objektu pored novoizgrađene ambulante porodične medicine u naselju Petrićevac.

Iz Doma zdravlja poručuju da osim na novoj lokaciji vakcinalnog punkta, građani će imati mogućnost vakcinisanja protiv virusa korona u pet ambulanti porodične medicine i to: Poliklinika, Lazarevo, Obilićevo, Lauš i ambulanta u Platonovoj ulici.

Proces vakcinacije biće nastavljen i na punktovima u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine.

Iz Doma zdravlja apeluju na naše sugrađane da se vakcinišu, jer je vakcina trenutno najbolja mjera zaštite od teških kliničkih slika i smrtnih ishoda, a ujedno vakcinisanje je ključno u suzbijanju širenja virusa.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je za potrebe masovne vakcinacije izdvojio oko 300.000 KM, obezbijedio svu administrativnu i tehničku podršku, mobilisao dio zaposlenih iz administracije i gradskih ustanova, te za sve uključene u procesu vakcinacije organizovao potrebnu obuku.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version