Site icon mladibl.com

Promovisani sportisti stipendisti Ministarstva porodice, omladine i sporta

Sportisti stipendisti Ministarstva porodice, omladine i sporta promovisani su danas u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Resorni ministar, Sonja Davidović, izjavila je da je dodijeljeno 60 stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima.

“Neophodno je ulaganje u mlade u sportu kako bismo imali bolju i svjetliju budućnost sporta u Republici Srpskoj. Za stipendije smo izdvojili 130.000 KM iz budžeta Republike Srpske, a iznos stipendije je od 2.000 do 3.000 KM. Na nama je zadatak da radimo na tome da ti iznosi budu veći”, rekla je Davidovićeva.

Ona je pojasnila da su pravo učešća na konkursu imali sportisti rođeni od 2003. do 2006.godine, a osim ostvarenih rezultata na zvaničnim međunarodnim takmičenjima, balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH vrednovali smo i uspjeh u redovnom školovanju jer smatramo da je izuzetno važno da sportista jednako vode računa i o obrazovanju kao i o sportskim uspjesima.

Današnju promociju stipendista uveličali su proslavljeni sportisti Slađana Golić, Mladen Bojinović, Željko Panić i Stojan Vranješ, koji su mladim nadama prenijeli svoja iskustva i dodatno ih motivisali za ostvarenje još boljih sportskih rezultata.

Proslavljena košarkašica, Slađana Golić, rekla je da je presrećna što ima priliku da se druži sa talentovanim sportistima Srpske.

“Vlada je uvijek cijenila talenat i trud i podržavala mlade sportiste, ali i nas olimpijce. Moja poruka mladima je da se bave sportom, da idu naprijed, da postižu rezultate, a mi ćemo svi biti tu da se radujemo njihovim rezultatima”, poručila je Golićeva.

Stipendista u kategoriji sportista sa invaliditetom, Biljana Nedić, rekla je da svaka podrška dobro dođe jer dokazuje da neko prepoznaje trud i rad i sve to na neki način nagradi.

“Smatram da u budućnosti treba više ulagati u sport osoba sa invaliditetom. Mi nemamo istu startnu osnovu, naša osnova su kolica, koja su nam neophodna da bi izašli na teren, zbog čega su potrebna veća ulaganja u opremu”, navela je Nedićeva.

Jedan od sportista koji je dobio stipendiju u kategoriji potencijalnih olimpijskih kandidata,Stevan Crnobrnja, u međuvremenu je osvojio bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama na koju je izuzetno ponosan.

„ Ostvario sam svoj sportski san i na najbolji način predstavio Banja Luku i Republiku Srpsku kao reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci. Stipendija je nagrada i motiv za još bolje rezultate“ – ponosno ističe Crnobrnja.

Ponosna je i Marija Vulić, mlada košarkašica koja je dodila stipendiju kao perspektivni sportista. Kaže da joj je stipendija motiv da napreduje i ostavruje još bolje rezultate.

Preuzeoto sa: Ministarstvo porodice, omladine i sporta

Exit mobile version