Site icon mladibl.com

POZIV NA ONLINE PRIČAONICU: 1000 Zašto, kako, zato civilnog društva – Razvoj društva uz mirovni aktivizam

Tema: Mi(rom) gradimo sigurnu budućnost

Srijeda, 15.9.2021. 19:00, Zoom platforma

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i Dijaspora za razvoj BiH (i-dijaspora) u okviru ciklusa online pričaonica 1000 zašto, kako, zato civilnog sektora u 2021. godini vas pozivaju na četvrtu online pričaonicu Perspektive mirovnog aktivizma u doba kriza: bespomoćnost ili jedina nada u bolje sutra.

Četvrta online pričaonica je u srijedu, 15.9.2021. 19:00 – 20:30 sati, a gosti su dr. Sunčana Laketa, viša istraživačica na Univerzitetu u Neuchatelu i Maida Zagorac, projektna koordinatorica mreže za izgradnju mira, koji će kroz vođeni razgovor, ali i pitanja učesnika i učesnica, govoriti o mirovnom aktivizmu u BiH i zemljama Evrope, politikama, procedurama i načinima zaštite aktivista/kinja.

Uz mnogo korisnih informacija koju će gošće podijeliti sa nama donosimo i mnogo primjera aktivizma i prilika za umrežavanje sa onima koji se zalažu za mir, blagostanje i sigurnost u dijaspori. Cijeli događaj je na lokalnom jeziku.

Za učešće u događaju je potrebno je izvršiti prijavu na mail adresu event@idijaspora.ch

Ciklus online pričaonica je nastao kao plod saradnje dvije organizacije istih vrijednosti i stavova, jedna iz BiH jedna iz Švicarske.

Prva pričaonica je održana u febuaru, druga u aprilu, treća u junu a do kraja godine planiramo održati još 2 tematske online pričaonice sa organizacijama iz BiH i dijasporom kako bismo povezali prilike, potrebe i mogućnosti saradnje u različitim oblastima od omladinskog rada, do poljoprivredo, politike ili sporta.

U drugim zemljama Evrope i svijeta, Bosanci i Hercegovci su se etablirali u različitim poljima od privrede, nauke, obrazovanja, kulture, javnih servisa do umjetnosti, sporta i politike. Taj potencijal može doprinijeti razvoju BiH, organizacija ili individua, ako se želite priključiti ovoj mreži podrške javite nam se.

Više informacija o CPCD i našim partnerima iz Dijaspore za razvoj pronađite na web stranicama:

Centar za promociju civilnog društva – https://civilnodrustvo.ba/o-nama/

Dijaspora za razvoj BiH – https://www.i-platform.ch/bhs/ideja-i-misija Iskreno se nadamo da ćete prepoznati značaj naše inicijative i informaciju podijeliti sa javnosti

Preuzeto sa: snagalokalnog.ba

Exit mobile version