Site icon mladibl.com

17 korisnih aplikacija za učenje i organizaciju

Teško ti je pratiti predavanja? Ne stigneš pohvatati bilješke na vrijeme? Naporno ti je i nemotivirajuće učiti samo i isključivo iz knjige? Možda da u svoju rutinu učenja uključiš aplikacije, razne softvere i internetske stranice?

U nastavku ti donosimo nekoliko korisnih aplikacija uz koje ćeš se lakše organizirati, efikasnije učiti, a bit će i zabavnije od klasičnog učenja.

My Study Life je aplikacija uz koju možeš napraviti raspored predavanja, bilježiti rokove, unositi opise i bilješke s predavanja itd. Vrlo jednostavna, zanimljiva, brza aplikacija koja obavlja slične dužnosti kao i My Study Life je Timetable.

Ova aplikacija će automatski mutirati zvuk na tvom mobitelu za vrijeme predavanja ako se slučajno dogodi da to zaboraviš učiniti sam. Na sličnom principu radi i My Class Schedule. Korisnih digitalnih planera ima stvarno puno, a na tebi je da odabereš onaj koji ti najviše štima.

Ako se vraćaš sam iz izlaska, a pritom se krećeš mračnim uličicama, korisna ti može biti sljedeća aplikacija. The Circle of Six je aplikacija dizajnirana za promociju sigurnosti studenata. The Circle of Six omogućuje formiranje kruga od šest kontakata za instant poziv. Dovoljno je stisnuti gumb, a GPS tracker šalje tvoju lokaciju svim označenim kontaktima tako da se uvijek netko nađe u blizini kad ti je pomoć stvarno potrebna.

Sleep Time je zanimljiva aplikacija za spavalice. Prati tvoj san kako bi izabrala najpogodnije vrijeme za buđenje.

Khan Academy je neprofitna organizacija koju je 2006. godine osnovao Salman Khan kako bi osigurao besplatno obrazovanje za svakoga. Sustav Khan Academy pokriva širok spektar tema i područja u obliku videozapisa. Osim toga postoje razni zadaci za vježbu i alati za predavače.

SoundNote je korisna aplikacija ako brzo gubiš koncentraciju ili sporije pišeš. Aplikacija prati ono što crtaš, bilježiš i zapisuješ snimajući video. Dok preslušavaš snimljeno, jednostavno utipkaj riječ, a aplikacija će skočiti direktno na taj dio videozapisa. Ako nisi stigao pohvatati bilješke na vrijeme možeš utipkati dio predavanja koji si uspio zabilježiti, a SoundNote će ti pomoći da popuniš praznine.

Photomath je odlična aplikacija za rješavanje muka po matematici, vrlo jednostavna za korištenje. Naime, sve što moraš učiniti da dobiješ rješenje tvog zadatka jest usmjeriti kameru prema zadatku i Photomath će prikazati rješenje. Osim rješenja zadataka ova genijalna aplikacija daje ti detaljan opis rješavanja zadataka korak po korak, što je super korisno jer ti je usput omogućeno i razumijevanje samog gradiva. Uz pomoć ove aplikacije možeš rješavati razlomke, aritmetičke operacije, logaritme, trigonometriju, derivacije i još mnogo toga. Odnedavna ova aplikacija ima i mogućnost prepoznavanja rukopisa.

Protocolpedia – ova aplikacija je zapravo prilagođena verzija web stranice o laboratorijskim metodama i protokolima, stvarno iscrpnog sadržaja s kompletnim protokolima iz područja molekularne biologije, histologije, imunologije, biokemije, genetike i dr. Ostale značajke uključuju izvanmrežne kalkulatore, videozapise te interaktivni forum na kojem možeš razmjenjivati iskustva i znanja s kolegama iz tvog područja interesa.

Animated Anatomy je softver namijenjen učenju anatomije, jednog od najtežih predmeta na medicini. Osmišljen je kao kombinacija 3D modela i video lekcija. Nudi mogućnost disekcije ljudskog tijela korak po korak u 3D tehnologiji. O svakom djeliću tijela postoji video lekcija prema crtežima Sobotte koji su dobili 3D oblik. Svaki model u softveru prati video lekcija s objašnjenjima, a uz pomoć različitih alata moguće je uklanjati, izolirati i tražiti specifični dio ljudske anatomije. Dragi studenti, pa ima li lakšeg i zanimljivijeg načina da se nauči iznimno zahtjevna ljudska anatomija? Jest da se plaća, ali vjerujem da se isplati. Softver je sve popularniji, ima odlične recenzije, a za studente vrijede i posebne cijene.

A sad nekoliko aplikacija za muzičare: Name that note aplikacija je osmišljena kao zabavni kviz za učenje nota u violinskom i bas ključu. Odlična ako studiraš klavir ili glazbenu teoriju. Ear Trainer Lite je korisna aplikacija za treniranje sluha. Može ti poslužiti kao pomoć u prepoznavanju intervala i učenju akorda. Za pravilan tajming potreban je dobar metronom, a Prometronome može ti pomoći da zadržiš stalni ritam i dosljedni tempo.

Ako želiš naučiti novi strani jezik ili samo obnoviti staro znanje, onda su ove aplikacije namijenjene baš za tebe. Hello Talk je aplikacija koja funkcionira tako da se spojiš s izvornim govornicima i pričaš s njima putem poziva, poruka i glasovnih poruka.

Jedna od kreativnijih aplikacija za učenje stranih jezika, uz Duolingo naravno (o kojem neću pisati jer sumnjam da postoji osoba koja za tu aplikaciju već nije čula) je Memrise. Princip učenja kod ove aplikacije osmišljen je tako da se na proces učenja gleda kao na proces vrtlarenja.

Svaka nova riječ ili rečenica predstavlja biljku koju je potrebno zaliti, a zalijevanjem biljaka dobivamo plodove tj. naše znanje. Uz Duolingo, sve više stalnih korisnika bilježi Busuu. Busuu je internetska platforma koja je posebno zanimljiva zbog toga što si korisnici međusobno pomažu kod učenja lekcija. Također tvoje vježbe izgovora ocjenjuju izvorni govornici jezika kojeg učiš dok ti zauzvrat ispravljaš tuđe zadatke za svoj materinji jezik.

-infocentarzum.org

Preuzeto sa: hocu.ba

Exit mobile version