Site icon mladibl.com

Regionalna ljetna škola o evropskim standardima: sloboda izražavanja i medija

Online ljetna škola održat će se od 12. do 16. jula 2021. godine, a organizira se u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe „Horizontalni objekt za zapadni Balkan i Tursku (2019.-2022.) i akcije„ Sloboda izražavanja i mediji u jugoistočnoj Europi (JUFREX) )”

Ljetna škola bit će prilika za učenje i sudjelovanje u interaktivnim raspravama o europskim medijskim standardima koji proizlaze iz Europske konvencije o ljudskim pravima, niza drugih i pravnih instrumenata Vijeća Europe i relevantne prakse Europskog suda za ljudska prava . Ljetna škola koju podučavaju poznati stručnjaci Vijeća Europe ima za cilj poboljšati znanje učenika o svim relevantnim i srodnim pravima i vrijednostima, razvijajući profesionalni pristup, odgovornost i poštivanje etičkih pravila među budućim donositeljima odluka i medijskim profesionalcima.

Sudionici Ljetne škole su studenti prava i novinarstva na završnim godinama preddiplomskog studija (III; IV) ili master studija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova *, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Kako bi se sudionici registrirali, njihove biografije na engleskom jeziku treba dostaviti na e-mail: vanja.ibrahimbegovic@coe.int ili ilda.besic@coe.int . Prijava treba uključivati podatke o trenutnom statusu na fakultetu (godina studija; dodiplomski / magistarski), prosječna ocjena, e-mail adresa i broj mobitela.

Iako je osigurano tumačenje na jezike zapadnog Balkana, solidno znanje engleskog jezika treba smatrati prednošću, jer bi se tijekom Škole mogla referirati na izvore dostupne samo na engleskom jeziku.

Sudionici bi trebali sudjelovati u svim sesijama ljetne škole, kao i u daljnjim raspravama i drugim zadacima koje bi mogli postaviti predavači. Sudionici koji se pridržavaju ovih zahtjeva dobit će e-potvrdu o pohađanju ljetne škole po završetku.

Preuzeto sa: hocu.ba

Exit mobile version