Site icon mladibl.com

MoviEQ takmičenje – “Ja vidim drugačije “

Od 2016. godine IOM je počeo sa realizacijom MoviEQ radionica u zajednicama širom Bosne i Hercegovine. Od tada, pa do danas, realizirano je oko 200 radionica, gdje smo upoznali oko 2000 mladih.

Kroz ove radionice mladi su učili o niz tema poput kritičkog razmišljanja, komunikacije, aktivnog slušanja, emocionalne inteligencije, itd. – sve kroz interaktivni rad i iskustveno. Sada, šest godina poslije, kada se prisjećamo početaka MoviEQ radionice, želimo da dodatno saznamo o iskustvu ovih mladih ljudi, da čujemo/vidimo njihov pogled na svijet i kako su naučili da gledaju na stvari iz različitih perspektiva, “izvan kutije”, uvažavajući i sebe i druge. Vodeći se tom namjerom, odlučili smo pokrenuti poziv za učesnike MoviEQ radionice pod nazivom “JA VIDIM DRUGAČIJE”.

Pozivamo mlade koji su učestvovali na MoviEQ radionicama da nam pokažu svoj pogled na svijet kroz tekst, pjesmu, fotografiju, video, strip, ili bilo koji drugi kreativni/umjetnički sadržaj koji osmisle.

Ovaj poziv je otvoren od danas, 16. juna, do 15. augusta. Poziv je takmičarskog karaktera, najuspješniji radovi će biti nagrađeni, a njihovim kreatorima će biti ponuđene dodatne prilike, o kojima ćemo pisati u narednom periodu. Nagrade za najuspješnije radove su torba za laptop, jakna, termos boca i mobilni Bluetooth zvučnik.

Uslovi učešća

Kao učesnik poziva prihvatate sljedeće:

Za učešće je potrebno poslati sljedeće (putem email-a):

Izjavljujem da je priloženo djelo proizvod moje individualne tvorevine, to jest, da sam ja isključivi stvaralac ovog djela, koju ovim putem dostavljam IOM-u u svrhu njene objave na web stranici i društvenim mrežama IOM-a, a za potrebe poziva.

Tehničke specifikacije fotografije:

Tehničke specifikacije videa:

Specifikacije za ostali sadržaj:

Rok i načini za dostavljanje sadržaja:

Sadržaj se dostavlja na e-mail adresu movieqact@gmail.com ili putem nekog od servisa za slanje fajlova (WeTransfer, Google Drive, DropBox, MediaFire i sl.) sa naznakom “Ja vidim drugačije”.

S radošću očekujemo vaše radove i želimo vam puno sreće!

Preuzeto sa: Mreža za izgradnju mira

Exit mobile version