Site icon mladibl.com

Održana posljednja „Ultra Unique“ radionica! Kombinacija teorije i prakse učesnicima pružila vjetar u leđa

Posljednja radionica u okviru edukativnog projekta „Ultra Unique“, održana je uživo pred 20 mladih kreativaca iz Bosne i Hercegovine, koji su u proteklih nekoliko mjeseci učestvovali u ukupno osam radionica sa ciljem ličnog rasta i razvoja karijere u kreativnoj industriji.
Na osmoj radionici predvanje je održala stručnjakinja iz oblasti životnih vještina – internacionalna certifikovana NLP trenerica Bojana Blažević, dok su o društvenoj odgovornosti i kritičkoj svijesti govorile novinarke Maja Isović Dobrijević i Vanja Stokić.
Predavanje su otvorili Dijana Tepšić i Bojan Dragišić iz kreativne agencije Play Team,koji su govorili o društvenoj odgovornom poslovanju kao temelju svake strategije i poslovanja.
Nekoliko dana nakon uspješno održanog regionalnog komunikacijkog događaja – Play
Media Day 06, čega je „Ultra Unique“ projekat dio, posljednjom radionicom zaokružene
su i upotpunjene sve najbitnije teme, uz pomoć kojih će mladi i talentovani kreativci iz
BiH nastaviti da grade svoje karijere uzlaznom putanjom.
Predstavnici agencije Play Team su istaknuli da je koncept društvene odgovornosti
primjenjiv na sve, a da kompanije i brendovi koji posluju prema ovom konceptu
ostvaruju brojne benefite. Prisutnima su podvukli i značaj svih vrsta odgovornosti –
individualne, socijalne, kao i kulturne odgovornosti. Usaglasili su se i da je ključ uspjeha
u pružanju vrijednosti više.
Na uvodno predavanje se savršeno nadovezala Bojana Blažević, inspirativnim govorom o životnim vještinama, autentičnosti, motivaciji, dosljednosti i istrajnosti, kao i važnosti konstantnog rada na sebi. Kroz praktične vježbe, prisutni su mogli sami otkriti svoje talente i vještine, a poruka sa kojom su svi otišli je da je najvažnije živjeti svoje lične vrijednosti, uz ostvarenje unutrašnjeg balansa.
Radionica je završena panelom u kojem su učestvovale novinarka Buka Magazina Maja Isović Dobrijević, te novinarka portala eTrafika Vanja Stokić, koje su podijelile svoje višegodišnje iskustvo stečeno radom u medijima. Moderatori panela su bili Dijana Tepšić i Bojan Dragišić, koji takođe dugi niz godina uspješno plove vodama medija i kreativne industrije.
Prisutni su mogli čuti o izazovima koje novinarstvo nosi sa sobom, kao i da je riječ o
poslu bez radog vremena. Novinarke su istaknule i značaj društveno odgovornih tema
poput ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, ekologije i sprečavanja govora mržnje u kojima je moć medija ogromna, a izvukle su zajednički zaključak da je dobra komunikacija ključ uspjeha u kreativoj industriji i medijima. Kroz interakciju i postavljanje pitanja predavačima, učesnici radionice su uspjeli riješiti
lične nedoumice i prepreke, zbog čega će u budućnosti uspjeti razvijati svoje poslove, brendove, podcaste i blogove, bez kočnica i nesigurnosti.


„Ultra Unique“ realizuju Play Team i Ultra magazin, zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Exit mobile version