Site icon mladibl.com

Ministar Rajčević: Saosjećam sa studentima, ali potrebne su brze odluke!

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem i direktorom Doma zdravlja Banja Luka Nevenom Todorović, obišao je Studentski centar ”Nikola Tesla” u Banjoj Luci, koji će danas biti spreman za smještaj lica koja su pozitivna na virus korona.

Saosjećam sa studentima, stanarima ovog doma, koji su u kratko vrijeme morali doći po svoje stvari, ali ovo je rat sa nevidljivim, podmuklim i opasnim neprijateljem i potrebne su brze odluke, samoodricanje i vojnička disciplina. Svaki sat i svaka minuta je bitna da se sačuvaju životi.

– naglasio je ministar Rajčević tokom obilaska Studentskog centra.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić je podsjetio da su paviljon jedan i dva Studentskog centra izabrani kao najbolje rješenje za smještaj, jer posjeduje menzu i lica koja budu smještena ovdje imaće kompletan zdravstveni nadzor i policijsko obezbjeđenje.

Direktor SC ”Nikola Tesla” Dragoslav Topić je rekao da je na raspolaganju u ovoj ustanovi 700 ležaja (240 soba i 34 apartmana) za smještaj osoba pozitivnih na korona virus.

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo

Exit mobile version