Događaji

H&M takmičenje iz oblasti održive mode

Otvorene su prijave za takmičenje iz oblasti održive mode koje organizuje Fondacija H&M. Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svijeta, a najbolje ideje će dobiti finansijsku i stručnu podršku za njihov dalji razvoj.

H&M Fondacija poziva mlade i talentovane ljude iz svijeta mode, tehnologije i inovacija koji mogu ponuditi projekte koji će promijeniti tok mode, od linearnog ka cirkularnom. Pobjednici takmečenja će podijeliti nagradu u iznosu od 1 milion eura i početi Inovativni akcelerator program. Žiri će odabrati 5 pobjednika koji će posjećivati modne i inovacione hubove širom svijeta, podići inovacije na visočiji nivo i predstaviti ih na tržištu. Cilj takmičenja je zaštita planete i životnih uslova.

Takmičenje je otvoreno za ljude iz cijelog svijeta, starosne dobi 18 godina ili više. U takmičenju mogu učestvovati institucije, organizacije i privredna duštva.

Registracija i prijava za učešće na takmičenju je omogućena putem sledećeg linka: https://www.heysuccess.com/opportunity/H-M-Global-Change-Award-2021-15026?fbclid=IwAR1Dpq-7yMLKjPzbje97y45SLvkQPlr8MrkUm6LhynZ9LATy5tSy1LtiQAo

Komunikacija se odvija na engleskom jeziku.

Rok za prijavu je 16. oktobar 2020. godine.

Detaljnije na: https://globalchangeaward.com/

Preuzeto sa: CERK