Grantovi

Osvoji nagradu davanjem ideje za rješavanje problema klimatskih promjena

Otvoren je poziv u sklopu UN-ovog programa “CCD Land Heroes Challenge 2020” za mlade koji imaju rješenja za neki od problema koji se tiču klimatskih promjena. Najbolja ideja biće nagrađena sa 500 USD, te će dobiti i promociju od strane programa na društvenim mrežama.

Nagrada u iznosu od $500 će biti dodijeljena kandidatu koji konkuriše s projektom s najvećim potencijalom, a koji će biti implementiran u 2021. godini. Projekat će, takođe, biti promovisan na društvenim mrežama i podijeljen među Ambasadorima za planetu koji će projekat promovisati putem mreža u koje su uključeni i unutar kojih aktivno djeluju.

Kandidati iz cijelog svijeta mogu da se prijave za učešće u programu. Kandidati moraju biti starosne dobi između 15 i 30 godina. Obzirom da je ovo medijska kampanja putem društvenih medija, “Od mladosti za mladost”, kandidati koji se prijave za učešće u programu automatski postaju Heroji planete (Land Heroes).

Da bi se prijavili, kandidati su u obavezi da prilože kratak tekst uz fotografiju ili video u kom predlažu određena rješenja kojim se ograničava emisija štetnih gasova. Kandidati svoju priču dijele putem društvenih medija, tagujući UNCCD, koristeći se zvaničnim haštagom takmičenja #UNCCDLandHeroes i #FoodFeedFibre. Za više informacija, kandidati se mogu obratiti putem maila: L41_@unccd.int

Rok za prijavu je 15. maj 2020. godine

Detaljnije na: https://www.unccd.int/news-events/become-unccdlandheroes

Preuzeto sa: CERK